slub

Wiele kobiet już od czasów dzieciństwa marzy o tym jednym, wyjątkowym dniu. Wyobrażają sobie swój ślub, siebie w roli księżniczki. I te marzenia często towarzyszą im do czasów dorosłości. Niewątpliwie wesele to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu. Para młoda chce podzielić się swoją miłością z całym światem, świętować ten wyjątkowy czas z rodziną i przyjaciółmi. Nie może się to obyć bez dobrego i smacznego jedzenia. W takich sytuacjach świetnie sprawdza się catering na wesele.

Świeże i pyszne posiłki – wybierz polecany catering na wesele

Ślub i wesele wiążą się z długimi przygotowaniami, ale i oczekiwaniami. Wielu gości, zwłaszcza przyjezdnych z dalekich stron, nie może się doczekać, kiedy usiądą do wspólnego stołu, będą mogli porozmawiać z dawno niewidzianą rodziną i cieszyć się smacznym, ciepłym daniem. Dlatego tak ważne jest, żeby jedzenie na wesele dotarło na czas i żeby miało też odpowiednią temperaturę. Nie ma miejsca w takiej sytuacji na zimny rosół czy pieczeń. Wszystkie dania powinny być przygotowane z produktów wysokiej jakości, muszą być świeże i oczywiście smaczne. Mają być także podane w odpowiedni, estetyczny i elegancki sposób. Tak, by potrawy same zachęcały nas do zrobienia pierwszego kęsa. Firma, która zajmuje się takimi usługami, jak właśnie catering na wesele, musi być przygotowana do obsługi kilkudziesięciu, a nawet kilkuset gości, bo przecież i tak duże wesela chętnie są organizowane.

Catering na wesele – od tradycji po nowoczesność

Stworzenie menu na catering weselny to tylko z pozoru łatwe zadanie. Im więcej gości, tym trudniej dopasować posiłki do gustów jak największej liczby osób; znane są jednak swojego rodzaju pewniaki, które sprawdzają się na niemal każdym weselu. Wiele osób liczy w tym przypadku na dania kuchni tradycyjnej, czyli na stole powinien pojawić się rosół, kotlet schabowy czy barszcz z krokietami. I te wszystkie potrawy mogą się znaleźć w weselnym jadłospisie. Jednak należy wziąć pod uwagę także gusta innych gości. Tych, którzy cenią sobie posiłki kuchni bardziej nowoczesnej, może nawet egzotycznej. Na dodatek wśród gości mogą się przecież znaleźć osoby, które mają stwierdzone alergie bądź nietolerancje, nie jedzą mięsa lub zwyczajnie nie lubią dań tradycyjnej polskiej kuchni. W takim przypadku można się zdecydować na catering mieszany. Pozwoli on na przygotowanie różnych dań, w zależności od upodobań smakowych naszych gości.

Na weselach często bywa także sporo dzieci. Dlatego w dobrze skonstruowanym menu również dla nich powinny się znaleźć odpowiednie pozycje, nie tylko smaczne, ale i atrakcyjnie podane. Nie może zabraknąć także słodkości i deserów, które cieszą się dużą popularnością zarówno wśród najmłodszych, jak i nieco starszych gości.

W lokalu, w domu i na dworze – skorzystaj z doświadczenia firmy cateringowej

Obecnie tradycyjne wesele kojarzy nam się przede wszystkim z imprezą w lokalu. Nie każdy jednak oferuje własną kuchnię i przygotowanie posiłków na miejscu. Właśnie wtedy można skorzystać z cateringu weselnego, który zostanie dostarczony na ściśle określoną porę. Istnieją także inne możliwości. Kiedyś normą było organizowanie wesel we własnych domach lub remizach. Jeżeli ktoś chce wrócić właśnie do takiej formy, posiłki na dowóz będą najlepszym rozwiązaniem. Trudno bowiem samemu będzie przygotować dania dla tak dużej liczby gości. 

Państwo młodzi chętnie decydują się także na wzięcie ślubu i zorganizowanie wesela na świeżym powietrzu. W przypadku słonecznego dnia, zwyczajnie korzystając z uroków otoczenia i pogody. W przypadku pogorszenia warunków atmosferycznych, można rozstawić specjalny namiot, który ochroni gości przed deszczem czy wiatrem. Również w takich okolicznościach wygodnym rozwiązaniem może się okazać catering na wesele. Posiłki dojadą na czas, w dokładnie wyznaczone miejsce, przygotowane dla wszystkich osób obecnych na weselu.

Znajdź dobrą firmę cateringową

Ślub i wesele to wydarzenia, które każdy chce dobrze wspominać. Dlatego wybierając firmę cateringową, warto wcześniej sprawdzić, które cieszą się dobrymi opiniami. Nie bez znaczenia jest też ich doświadczenie. Istotne jest, czy pracownicy firmy poradzą sobie z organizacją posiłków dla dużej liczby gości, czy wywiązują się z dowiezieniem posiłków na czas i czy korzystają z dobrej jakości produktów.

Źródło: Masters Catering – profesjonalny catering w Warszawie